Jeesuksen nimeen, aamen!

Näin rukous usein päätetään. Sillä vakuutetaan samalla, että eiköhän Jeesus hoida loput ja me voidaan siirtyä muihin hommiin. Ihan hyvä ja hurskaan kuuloinen ajatus.

Mitäs, jos ammun sen alas?

Mitäs jos ”rukous” alkaisikin sanoilla ”Jeesuksen nimessä”? Mitäs,jos se ei olisikaan vain rukous ja huokaus, vaan käsky? Eli, mitäs jos Jeesuksen nimessä huutaisimmekin käskyn viholliselle, eikä niinkään pyyntöä Jumalalle?

Rukous on keskustelua Jumalan kanssa. Me puhumme. Ja Jumala puhuu. Käymme monenlaista jutustelua Herramme kanssa. Välillä kielillä. Välillä ylistäen. Välillä kertoen päivän tapahtumia. Välillä pyytäen; ei kuitenkaan kerjäten, olemmehan perhettä.

Jeesuksen nimi on annettu meille myös käskysanaksi vihollista vastaan. Mark.16: 17-20 kertoo meille, miten me uskovina teemme voimallisia tekoja Jeesuksen nimessä. Silloin me edustamme Herraamme vihollisen edessä.

Apostolien teoissa kirjoitetaan Pietarista, joka käski Jeesuksen nimessä rampaa miestä, Apt.3:6:”…Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä, nouse ja käy.” Ja rampa parani. Luepa nyt hetimmiten tuo luku 3!

Jeesuksen nimi on ”kovaa valuuttaa” henkivaltojen maailmassa. Miksi emme käyttäisi tuon nimen auktoriteettia? ”Jeesuksen nimessä” ei ole hokema, ei amuletti, ei taikaesine, ei rukouksen päätössana. Se on valtakirjan allekirjoitus: uskova toimii Jeesuksen arvovallalla ja auktoriteetilla.

Ota rohkeasti ja rakkaudella tuo nimi käyttöösi. Se on universumin arvokkain ja vaikutusvaltaisin nimi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.