Kirkot kompastuvat Ylpeyteensä

Pride- Ylpeys! En usko, että tuo sanavalinta on sattumaa. Ihminen on ylpeä luonnostaan. Ylpeä ihminen nostaa itsensä jalustalle. Ohi Luojansakin!

On toki oikeaakin ylpeyttä, sellaista, joka kyllä arvostaa itseänsä, mutta tuntee rajansa. Pride- liikkeen ylpeys on jotain muuta: se rikkoo rajoja ja nimenomaan niitä rajoja, jotka ihmisen Luoja on asettanut varjelemaan elämää ja sen jatkuvuutta.

Olen ylpeä, että olen mies. Arvostan mieheyttä, erilaisuutta naiseuteen nähden. Tekee hyvää olla välillä äijäporukassa hikisenä saunan lauteilla ja puhua äijien juttuja äijämurteella. Saa olla aidosti oma itsensä, siis monin tavoin alasti ilman pelkoa tai häpeää.

Mutta olen myös ylpeä siitä, että Jumala on luonut meille miehille upean partnerin, naisen, sopivasti erilaisen täydentämään elämää…ja yhdessä kanssamme jatkamaan sitä.

Aikamme Pride- liikkeen ylpeys on jotain muuta: rikastuttava perusero häivytetään pois, hämmennetään hämäräksi. Siinä on toki vipinää kaikissa väreissään, mutta se ei synnytä elämää. Mieheksi ja naiseksi luominen jatkoi ja jatkaa elämää!

Mutta takaisin otsikkoon: kirkot kompastuvat ylpeyteensä!

Väärennetyn sateenkaaren värit ovat tunkeutumassa kirkkoihin monin tavoin: lippuina, väreinä, mielikuvina, puheina, tekoina jne. Jumalan Sanalle uskolliset jo katselevat ovelle, pitäisikö ajoissa pujahtaa ulos. Sateenkaariliikkeen vähemmistö pitää sen verran kovaa ääntä, että muut äänet vaikenevat rinnalla. Ja kaikki ”Jumalan rakkauden” nimessä.

Kirkolle uskollisin väki alkaa tehdä omia johtopäätöksiään ja vähitellen lähtevät muihin seurakuntiin tai perustavat uusia kirkkoja, joissa pysytään Jumalan Sanalle uskollisena. Raamatulle uskollinen kirkkokansa odottaa piispoiltaan ja johtajiltaan selvää, Jumalan Sanasta nousevaa ääntä. Jos johtajat vaikenevat, lauma hajoaa. Lauma etsii ravintoa muualta.

Vai kuvittelevatko kirkot, että Pride- liike tulee olemaan heidän nöyrä ja uskollinen palvelijansa? Kirkko, älä unta näe!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.