Kaanan heterohäät

Ei ole ihme, että Jeesuksen ensimmäinen ihme tapahtui juuri häissä, Kaanassa.(Joh.2:1-11). Jeesus ilmoitti siellä kirkkautensa muuttamalla veden viiniksi. Tästä avautuu paljon huikeita näköaloja. Tässä blogissa otan esiin yhden, tärkeän maiseman: heterohäät!

Tuohonkin aikaan häät olivat merkittävä tapahtuma. Niitä juhlittiin kunnolla. Avioliitto oli yhteiskunnan ja ELÄMÄN jatkuvuuden perusta. Näin taattiin Jumalan aloittama systeemi: mies+nainen, yhteinen elämä, syvä, fyysinen yhteys mm seksuaalisuuden kautta, lapset…Elämää kannatti juhlia parhaalla viinillä, jonka Jeesus loi vedestä, yhdestä elämän perusaineista

Sielujemme vihollinen, saatana ei ole tästä lainkaan mielissään. Hän on tullut varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan(Joh.10:10). Jeesus tuli tuomaan yltäkylläisen elämän. Taistelu elämästä ja kuolemasta on siis päällä!

Heteroavioliitto takaa elämän jatkuvuuden. Älä siis ihmettele, että saatana tekee kaikkensa tuhotakseen yhteiskunnan perusyksikön, avioliiton miehen ja naisen välillä. Homot eivät lisäänny!

Jumalan kuva, siis samalla kuva Elämästä on mies ja nainen. Yhdessä. Ei toista ilman toista. Heteroavioliitto kuvaa väkevällä ja herkällä tavalla tätä kuvaa. Se on kuva Elämän jatkumosta.

Avioliitto kuvaa myös Kristuksen ja seurakunnan yhteyttä: sulhanen ja morsian. Nyt ollaan matkalla kohti häitä, jossa on ylivuotavat maljat parasta vuosikertaviiniä. Juhlapöytä on katettu vihollisen silmien eteen. Psalmi 23 toteutuu täyteläisenä ja jo matkalla häihin tuon Psalmin esimakuja maistellaan.

Juhlitaan heteroliittoja! Juhlitaan Elämää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.