Mitä teet, kun saarnaaja murjaisee vitsin?

Naurat tietysti!

No, se ei ole ollenkaan niin tietysti. Ensinnäkään, saarnaajat harvemmin laukovat vitsejä puheissaan. Ja toiseksi, saako kirkossa edes nauraa ääneen?

On kiusallista kuulla kesken puheen hyvä juttu, jolle haluaisi nauraa hekottaa ihan kunnolla, mutta kun ei ole varma, mitä muut siitä ajattelevat. Niinpä vieno hymy hammasta purren riittää.

Ajat ovat kyllä jo hiukan muuttuneet ja saarnoissa alkaa olla mukana sopivasti huumoriakin. Mutta silti, ääneen nauraminen kirkossa herättää vielä tunteita. Pyhyys ja hiljaisuus yhdistetään toisiinsa. Kirkossa kuiskaillaan. Ja monen mielestä saarnoihin ei ylipäätään kuulu vitsien kertominen. Se hämmentää senkin takia, kun ei tiedä, saako nauraa vai ei.

Jotkut asiat eivät taida koskaan muuttua. Vitsit, huumori, ääneen nauraminen (voiko muuten nauraa äänettömästi?) kirkossa on sellainen hyvin hitaasti muuttuva asia.

Tämän blogin taustalla on kuitenkin enemmän kuin vain nauraminen kirkossa: Huumori ja hengellisyys! Nauraminen ja hartaus! Ylipursuava ilo ja sisäinen ilo!

Kuinka paljon saa huumoria viljellä hengellisessä puheessa?

Jo tämä kysymys on oikeastaan vitsi. Huono vitsi! Mielestäni!

Hyvään puheeseen kuuluu ilo, vapaus ja huumori. Se rentouttaa ottamaan vastaan vakavampaakin viestiä. Ilo Herrassa on väkevyytemme. Sanoisin jopa, että huumori Herrassa voi olla myös väkevyys. Aika on itkeä ja surra ja tehdä totista parannusta. Aika on myös iloita, nauraa ja kokea armon riehakasta riemua.

Voisiko muuten tehdä parannusta totisuudesta? Jos ihmiset näkevät uskon vain totisena torvensoittamisena, niin kiinnostuvatko he Jeesuksesta? Tehtävämme on julistaa täyttä elämää ja Jumalan hyvyyttä. Synti on osa totuus. Anteeksiantamus ja elämä Jeesuksen kanssa on Se juttu, jota uskovina julistamme. Ilolla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.