Se ei ole keneltäkään pois

Kun sanot nuo taikasanat, niin ovet aukenevat suureen vapauteen. Uskomaton mantra. Toimii paremmin kuin satujen sesam- sana. On näet kyseessä arkinen tosielämä, ei satu.

Monista asioista on tehty ja lisää tehtaillaan ilmoitusasia, mikä ei ole keneltäkään pois. Ovi vapauden paratiisiin on apposen auki. Tervetuloa mikä- mikä- maahan. Mikä vapaus! Mikä huolettomuus! Mikä uusi elämä! Mikä upea mahdollisuus kokea jotain uutta, kauan kaivattua!

Mikä- mikä maan portin yllä loistaa kuusivärinen sateenkaari. Sen kirkkaat värit loistavat houkuttelevasti vapauteen, mitä ihmiskunnalla ei ole ollut sitten vedenpaisumuksen. Sisään vaan ja onnea!

Pena oli pienestä pitäen halunnut olla tyttö, nainen. Esteenä oli vain ympäristön ennakkoluulot. Nyt ne oli poistettu. Penan muuttuminen tytöksi ei ollut keneltäkään pois. Ei todellakaan!

Ensimmäiseksi hän ilmoitti rekisteriin olevansa tyttö tai siis nainen, nimeltä Pia. Sitten vaatekauppaan, lääkäriin, tutkimuksiin, leikkauksiin, hormonihoitoihin…ja lopulta peilin eteen: Pia katsoi peilistä Pekan silmin.
Pekan silmin! Hetkinen! Jokin ei nyt toimi. Peilistä ei katsonut Pia, vaan Pekka!

No, eiköhän tämä peilikuva vielä muutu, ajatteli Piaksi muuttunut Pekka. Luomiväriä lisää, irtoripset ja piilolinssit. Niillä mennään.

Mentiinkin jonkin aikaa. Mutta tuli aamu ja Pia pesi kasvonsa ja katsoi peiliin, josta hyvää huomenta toivotti Pekka!

Pia- Pekka tuijotti peilikuvaansa, joka alkoi puhua:
– muistatko, kun kävit jätkien kanssa retkellä, hädän tullen kusaisit puun juurelle…muistatko ensi erektiosi ja tajusit, että eräänä päivänä voit olla isä…muistatko kun kavereitten kanssa veditte päänne kaljuksi kesäisin…muistatko kun voitit ensimmäisen pituuskilpailusi…muistatko kun poikien kanssa riparilla kuiskaillen puhuitte seksistä…

Pia- Pekka alkoi miettiä tulevaisuutta: näillä vehkeillä ei tehdä lapsia, eikä pidetä lastenlapsia polvilla, näillä rinnantapaisilla ei imetetä vauvoja, näitten maskisilmien läpi pitää katsella maailmaa koko loppuelämä. Millaista olisi olla isä, pelata jalkapalloa omien poikien kanssa, kokea intiimiä läheisyyttä naisen kanssa miehenä!?

Pia- Pekka meni lääkäriin: voisinko saada miehuuteni takaisin?
Lääkäri: sori vaan, ei onnistu!

Sateenkaari menetti kaikki kuusi väriään. Elämä menetti kiiltokuvansa. Paluu mieheksi muutaman vuoden seikkailun jälkeen oli mahdoton. Ilmoitusasian paluusta mieheksi toki pystyi tekemään ja rinnatkin pystyi leikkaamaan pois. Toimivaa penistä olikin sitten vaikeampi saada. Pia muuttui takaisin Pekaksi niiltä osin kuin se oli mahdollista.

Vaatteet tekivät miehen! Mutta muuten Pia- Pekka- ihminen haahuili mieheyden ja naiseuden välimaastossa. Eihän se ole keneltäkään MUULTA pois, onko Pekka myös Pia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.