Rukoilkaa uskovien pappien puolesta

Heillä ei ole nyt helppoa. Pappeus on heille useimmille ainoa ammatti. Yliopiston maisterin paperit on edelleen kovaa valuuttaa, mutta millaiseen kirkkoon he astuvat?!

Uskovat papit haluavat olla Raamatulle uskollisia. He haluavat nähdä ihmisten tulevan uskoon ja elävän Raamatut rukoilevissa käsissään. Näitä pappeja on, kiitos Herralle!

Mutta entä se todellisuus, johon he törmäävät? Nimenomaan törmäävät! Millaista on nähdä piispa emerita Pride- kulkueen eturivissä? Millaista on lukea oman kirkon nimi kannattamassa hanketta, jossa marssijat esiintyvät puolialasti ja vanhoja siveellisyysrajoja ylitellen?

Joku uskaltaa sanoa mielipiteensä ääneen. Monet ajattelevat surullisina, jopa ahdistuneena, kuinka pitkälle ollaan menossa ja kuinka kauan pystyy toimimaan kirkossa, jossa selkeästi koetellaan omantunnon rajoja! On kysymys työpaikasta, elannosta, perheen toimeentulosta…ja vakaumuksesta, omastatunnosta Jumalan ja seurakunnan edessä!

On kyse elämästä!

Ja mitä sanoo Se varsinainen työnantaja, itse Jumala?!

Moni pappi elää nyt hyvin ristiriitaisessa tunnemyrskyssä. Riita on selvä ristin ja moraalin välillä. Ristin alaston ja verinen Jeesus! Kaduilla vapaan ja monimuotoisen seksin kannattajat. Ristiriita uskovan papin sydämessä, joka tietää, mikä on oikein, mutta myös aavistaa, mihin suuntaan kirkko on kaatumassa.

Mitä tekee uskova pappi, joka huomaa oman mielipiteensä ja työnantajansa mielipiteen seksuaalisuudesta liikkuvan täysin eri suuntiin? Kuinka pitkälle kumpikin osapuoli haluaa tai voi venyä?

Vaihtoehtoja on vähän ja suuntaus näyttää siltä, että ne vähenevät!

Ilmaan jää tukku kysymyksiä: hajoaako kirkko, tuleeko tilalle uusia pikkukirkkoja, tuleeko kirkkoon herätys, muuttuuko Suomen kansankirkollinen malli amerikkalaiseen vapaakirkolliseen systeemiin, vahvistuvatko herätysliikkeet omiksi kirkoikseen jne.

En lähde profetoimaan. Mutta jotain muuttuu, siitä olen varma. Rukoillaan, että Raamatulle uskovaiset papit ja seurakuntalaiset löytävät ryhmiä, joissa voi kasvaa uskossa ja Jeesuksen tuntemisessa.

Yksi kommentti artikkelissa “Rukoilkaa uskovien pappien puolesta

  1. Hei, niitä uusia kirkkoja on jo . Esim luterilainen lähetyshiippakunta. Luulen että fiksuin nuori papiksi aikova opiskelee itselleen jonkin muunkin kuin papin ammatin ja toimii teltantekijäpappina jossain, missä saa vielä puhtaasti julistaa Jumalan sanaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.