Jumalana arvaamaton sallimus

Astun miinakentälle! Syvällä alitajunnassamme on vuosisatoja vanha opetus Jumalasta suurena ja mystisenä sallimuksena. Tuon opetuksen nujertaminen on kuin Daavidin ja Goljatin välinen taistelu, jonka muuten Daavid voitti. Samainen Daavid kirjoitti Psalmissa 103 Herrasta, joka antaa kaikki minun syntini anteeksi ja parantaa kaikki minun sairauteni. Seuraan miinakentälle Daavidin selän takana.

Jumala siis sallii yhtä ja varsinkin toista. Näin opetetaan. Jumala on kuin arvaamaton kohtalo. Tai sokea sattuma. Tai pelottava sallimus, josta ei voi koskaan tietää, mitä Hänen päässään liikkuu.

No, se on totta, että Hänen ajatuksensa eivät ole meidän ajatuksiamme ja ei ihminen todellakaan voi lukea kaikkia Jumalan aivoituksia. MUTTA, se suuri mutta: Raamattu ilmoittaa meille Hänen tahtonsa tärkeissä asioissa. Ja Jeesuksen opetuksissa sekä teoissa näemme Isän tahdon. Eli jotain hyvin oleellista tiedämme Hänestä. Ja nyt muutama ajatus PARANTAVASTA Jumalasta:

Jeesus paransi mennen tullen. Hänen läsnäolossaan eivät sairaudet kauan viihtyneet. Ei aina edes kuolema. Hänen opetuksensa oli täynnä viittauksia elämästä ja yltäkylläisyydestä. Hän puhui terveyttä, välitti terveyttä koskettamalla, käski opetuslapsensa parantamaan sairaat. Häneen koskenut sairas nainenkin parani. Jeesus ei kieltäytynyt parantamasta ketään, paitsi Nasaretissa Hän ei kyennyt parantamaan ihmisten epäuskon tähden. Jeesus oli myös vihainen opetuslapsille, jotka epäuskonsa takia eivät pystyneet parantamaan.

Kun luet muutakin kuin Jobin kirjaa, esim.neljää evankeliumia, huomaat, kuinka tärkeä osuus parantamisella oli Jeesuksen toiminnassa. Hän tuli tekemään tyhjäksi saatanan teot parantamalla.

Jeesus ja Hänen sanomansa ei ole muuttuneet. Me ihmiset olemme. Me ihmiset emme usko Sanan todistuksia, vaan kehittelemme oppeja, jotka kumoavat Jumalan Sanan. Yksi oppi on juuri Jumalan mystinen, arvaamaton sallimus.

Toki on asioita, joissa emme täysin tiedä Jumalan tahtoa. Hän on Se Ainoa Kaikkitietävä Jumala! Mutta on asioita, joissa Hänen tahtonsa on ilmaistu Hänen pyhässä Sanassaan.

– lue Jobin kirjan viimeinen luku parantumisesta, ennalleenasettamisesta, moninkertaisesta korvaamisesta; siinä väkevää profetiaa Jeesuksesta.
– lue erityisesti Psalmeja ja Jesajaa (esim.luku 53).
– lue rakkaudesta, joka ei tee lähimmäiselle mitään pahaa
– kahlaa läpi Jeesuksen elämäkerta ja Apostolien teot.

Nämä vakuuttavasti osoittavat Jumalan tahdon parantaa.

Entä se sallimus? No, on olemassa myös vihollisemme, saatana, joka varastaa, tappaa ja tuhoaa. On huonot kokemuksemme, synti ja syyllisyys, väärä opetus. Ja paljon muuta moskaa alitajunnassamme. Nämä sallivat meille monenlaista pahaa.

On myös epäloogisuus: jos Jumalan tahto on sairaudet, miksi teemme ne tyhjäksi monin eri konstein?! Kuhan kysyn!

Toivon, että tämä blogi rohkaisee meitä luottamaan kivuissamme Sanan lupauksiin. Tämä ei kiellä turvautumasta tieteen tuomaan turvaan. Tiedekin on Luojan luomaa avuksemme.

Jumala ei olekaan niin arvaamaton, kuin moni sanoo. Lue Sanaa, löydät itsesi Daavidin rinnalla taistelemassa pahaa vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.