Kirkonkellot soi- Leijonat tulevat

Siis ne, jotka voittivat jääkiekon maailmanmestaruuden. Ainakin niin otsikoitiin netissä. Jokin kirkko oli jo soittanut kelloja voiton tahtiin aiemmin.

No jopas!

Kyllä minä ymmärrän, että piskuinen Suomi tarvitsee näitä voittoja. Meidän itsetuntomme, jos sitä edes on, kaipaa tsemppausta. Ja tuon tason kansainvälinen voitto tuo meille paljon iloa. Ainakin vähäksi aikaa. Ilo on otettava irti, kun se annetaan. Pieni maa tarvitsee suuria kokemuksia.

Mutta minulla herää kysymyksiä. Miksi kirkko soittaa kelloja?

Haluaako kirkko näyttää, että se elää ajan hermolla ja on mukana ihmisten arjessa ja juhlassa? No, hyvä niin! Soittakoon! Ei se ole keneltäkään pois. Eikä se toki minuakaan liikoja häiritse. Kyllä Helsingin äänten sekaan kirkonkellot mahtuvat.

No, mitä sitten urputat, Hessu:

Kirkko kulkee ajan hermolla ja se on hienoa se. Mutta onko kirkolla elämän vastauksia ajan hermolle?

Ihmisten ikuiset sielut ovat hukassa, kun he eivät tunne Jeesusta. Ovat toki kuulleet Hänestä, mutta eivät ole Häneen tutustuneet henkilökohtaisesti. Suomalaisessa yhteiskunnassa kuulutaan valtaosin kirkkoon, lapset kastetaan, konfirmoidaan, vihitään ja lopulta haudataan kirkossa. Kuulut kirkkoon, pelastut ehkä jonkinlaiseen taivastoivoon. Mutta suhdetta Jeesuksen ei ole, eikä tule. Kuulut vain kirkkoon, et Jeesukselle omakohtaisen uskon kautta.

Tässä kohtaa pitäisi kirkonkellojen soida ja lujaa!

Kellojen soitolla pitäisi herätellä ihmisiä miettimään voittoa perkeleen, synnin ja helvetin voimista. Niiden ohella jääkiekon maailmanmestaruus on pieniä herneitä.

Nyt pitäisi kaikkien kirkkojen kellojen soida sielujen pelastuksen perään, syntiä vastaan. Maailmaa syleilevä kirkko tuudittaa ihmisiä väärään rauhaan, oletettuun pelastukseen ilman Jeesusta.

Kellot, soikaa lujaa, sillä Jeesus on tulossa!

2 kommenttia artikkelissa “Kirkonkellot soi- Leijonat tulevat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.