Kerran kastettu, aina pelastettu- harha

N.70% suomalaisista kuuluu kirkkoon, siis ev.lut.kirkkoon. He ovat kastettuja kirkon jäseniä. Tilastot ovat huikeita. Niiden mukaan olemme siis kristitty maa. No, tämä väite herättää tukun kysymyksiä. Missä se kristillisyys näkyy?

Jos kysyt rivisuomalaiselta, oletko kristitty, niin hän saattaa vastata: kuulun kirkkoon, olen kastettu ja käynyt rippikoulun ja aina on sukumme ollut kirkon jäseniä, sukulaisia löytyy jopa luottamustoimissa, pappinakin… ja kirkossa on minut vihitty ja kirkkomaahan kerran lasketaan… mutta en minä uskovainen ole!

Mutta en minä uskovainen ole!?

Kastettu, kuuluu kirkkoon, mutta ei ole uskovainen. On vain kristitty. Siis mitä?

Suurin osa suomalaisista on kastettu ja kirkon jäsen. Se ikään kuin kuuluu suomalaisuuteen. Kirkolla tarkoitetaan yleisesti luterilaista kirkkoa. Muita pidetään usein epäilyttävinä lahkoina.

Kerran kastettu, aina pelastettu- opetus on pelottavaa. Se pitää väärässä pelastusvarmuudessa. Se myös passivoittaa uskon elämän. Uskosta tulee uskonnollisia tapoja, joita voi halunsa mukaan harrastaa, tai sitten olla harrastamatta. Riittää, kun kuuluu kastettuna kirkkoon!

Kuka uskaltaa ampua tämän harhan alas?

Usko Jeesukseen on tie Taivaaseen! Usko on Jeesuksen seuraamista, suhde Häneen ja tässä henkilökohtaisessa uskossa kasvamista. Kaste on tärkeä osa tätä uskon prosessia. Mutta pelkkä kaste ilman uskonsuhdetta Jeesukseen on vain kaunis rituaali!

Kesällä monet nuoremme käyvät rippikoulun. Se on hieno ja huikea mahdollisuus opettaa uskon alkeita ja johdattaa nuoret elävän uskon tielle, Jeesuksen seuraan. Mutta kuuntelepa rippipyhien saarnoja: kerran kastettu, aina pelastettu- teema toistuu eri muodoissaan! Missä haaste lähteä tosissaan Jeesuksen perään ja jakaa koko elämänsä Hänen kanssaan, Häneen uskovana?

Kaste ilman uskoa passivoi ihmiset väärään rauhaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.