Armon surkeita kerjäläisiä?

Tuo oppi tekee meistä munattomia eunukkeja, kun meidän pitäisi olla sotilaita Herramme armeijassa. Sori leidit, että käytin heti karskia sanaa, mutta Herran armeijan taistelijoina te kyllä ymmärrätte jätkien kieltä. Sota on yhteinen! Vihollinen ei tunne sääliä miehiä, eikä naisia kohtaan. Raatoja tulee, jos alamme leikkiä nukeilla keskellä hengellistä sotatannerta.

Armon kerjäläisyys voi olla todellisuutta uskon alkumetreillä, kun synti painaa ja tehdään parannusta armon varassa. Mutta hyvin pian sama armo alka kasvattaa meitä ja varustaa meitä armolahjoilla ja Hengen voimalla taisteluita varten. Meillä on taistelu syntiä vastaan, vaikka olemmekin armahdettuja. Meillä on taistelu henkivaltoja vastaan, vaikka Jeesus saavuttikin perusvoiton Golgatalla.

Taistelua käydäänkin voitosta käsin, Pyhän Hengen voimin ja armosta nauttien!
Ja silloin ei kerjätä armoa, vaan nautitaan armosta ja sen suomista voimista. Armosta tulee väkevä varustus, voima ja elämän eliksiiri taistelujen tiimellyksessä. Armo nostaa ja kantaa, kun väsymme. Joukkosidontapaikalla on haavoittuneita varten varattuna armon lääkkeet ja piristysruiskeet.

Tämä juttu voi tuntua ihan oudolta, jollei itse ole kokenut hengellisen sodankäynnin rajuutta. En halua liioitella asioita, mutta en myöskään vähätellä. Vastustukset ovat realismia. Mutta vielä suurempaa todellisuutta ovat armon varustukset. Pyhä Henki on armon Henki. Hän hoitaa meitä armolla.

Ja Kristuksen armeija ei kerjää armoa! Armonkerjäläisyys antaa väärän kuvan todellisuudesta. Jumalan armeija nauttii kuninkaallisesta huolenpidosta ja universumin parhaista varusteista, Jumalan Sanasta ja Hengen miekasta.

Meni vähän sotaiseksi tämä blogi, mutta elämä on!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.