Älä naura kirkossa

Ammun heti alas seuraavat väitteet: Nauru ei sovi totuttuihin kaavoihin ja tapoihin. Hymyillä toki voi, sopivasti, ei liian leveästi. Saarnaajan täytyy muistaa, että kirkko on pyhä paikka, johon vitsit eivät sovi. Kevennyksiä voi toki saarnassa olla, mutta ei niin hauskoja, että ihmiset nauraa hekottavat. Kirkon pyhä ilmapiiri vaatii arvokasta käyttäytymistä.

Ei tätä ole mihinkään näin kirjattu. Se vain on itsestään selvä juttu se määrärätynlainen arvokkuus. Astuessaan kirkkoon ihminen hiljentyy, rauhoittuu ja vakavoituu. Ollaanhan vakaasti pyhien asioiden ääressä.

Pyhyys ja nauru koetaan toisensa poissulkeviksi!

Miksiköhän?

Väitän: Ilo ja nauru ja vapaus ovat tärkeä osa ihmisen elämää. Pitkä ja vakava saarna ei vielä ole syvällistä ja mieliinpainuvaa viestintää. Kevennykset vapauttavat aivotoimintaa. Hyvällä mielellä jaksaa kuunnella isojakin juttuja ja iloinen sydän tallentaa hienosti tietoa ihmisen alitajuntaan asti. Hersyvä huumori kesken saarnan herättää. Ja usein huumorissa onkin syvällistä sanottavaa.

Suomalaiset ovat vakaata ja vakavaa kansaa! Jasså! Tuotahan minä en osta. Suomalaisilla on loistava huumorintaju. Tilannekomiikkaa riittää. Sanaleikkejä myös. Monet vain ajattelevat, että juhlallisuuteen ei huumori sovi ja kansa on opetettu vakavoitumaan esim. juuri kirkossa. Vakaa ja vakava ovat lisäksi ihan eri asioita. Joku voi olla vakaasti sitä mieltä, että nauru on tärkeä osa elämää!

Iloa, huumoria ja naurua ei saa varastaa meiltä! Sanoma Jeesuksesta on niin valtavan huikea, että siihen mahtuu tunteitten koko skaala. Ilo Herrassa on väkevyytemme, julistaa Raamattu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.