Menetysteologia

Kirjoitusvirhe? Ei! Tarkoitan nimenomaan MENETYS- teologiaa. Voisi myös sanoa ÄLÄ- teologiaa, jossa moni asia on kielletty. Ja nimenomaan menestyminen on suuri ÄLÄ!

Syntikurjuus, harmaa uskovaisuus, valittavat veisuut, unettavat saarnat, hillityt muotomenot. Niillä eväillä pitää pärjätä tämä maallinen tuskien taival. Taivaassa, ratki Taivaassa on ikuinen lepo: rest in peace! Sielläkään siis ei saa elämöidä, että ihmiset saavat rauhassa levätä.

Job on tuon teologian sankari. Viimeisessä luvussa sitten homma räjähtää, kun Job saakin ruhtinaallisen korvauksen. Siihen asti ”Jobin posti” kolahtelee uskovaisten postilaatikoihin. Jobin loppuelämän ylellisyys usein unohdetaan.

Mutta niin unohdetaan myös Jeesuksen opetukset ja ihmeteot. Hänen sanansa elämästä ja yltäkylläisyydestä ovat monelle käsittämätöntä hebreaa.

Varas eli saatana on todella päässyt varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Olemme menettäneet luvan onnistua ja jopa menestyä. Harmaa kristillisyys on ideaali. Sitten ihmettelemme, miksi ihmiset pelkäävät tulla uskoon tai edes uskovien seuraan. Joskus uskovillakin on melkoisen vaikeaa lähteä kokouksiin, jotka ovat kuin kurjat kuppilat.

Uskallan ehdottaa suunnan tarkistusta. En väheksy elämän harmaata arkea ja vaikeuksia. Mutta en nostaisi niitä uskovaisuuden mitaksi. Jeesus muutti monen ihmisen elämän uusiksi. Ilo, toivo, terveys, rauha, uusi elämä leijui Hänen ympärillään. Sairaudet eivät viihtyneet Jeesuksen seurassa. Kaanaan häitten uutta viiniä oli runsaasti tarjolla. Ihmeet olivat Jeesuksen ja opetuslasten ”tavaramerkki”!

Kannattaa lukea Raamattu uudelleen ja aloittaa se vaikka Psalmista 23:”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.” Siinä on luvattu paljon! Usko omistaa kaiken sen hyvän, mitä Jumala on armon sanassaan luvannut. Ja niitä lupauksia on paljon.

Voihan siinä maineensa menettää, mutta se saakin mennä, sillä niin paljon hyvää menestystä tulee menetyksen tilalle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.