Juttelen Jeesuksen kanssa

– Miten niin juttelet? Sunhan pitää rukoilla Jeesusta!
– No, sitä mä just tarkoitan. Anna mä selitän:

Just äsken juttelin netin kautta yhen kaverin kanssa. Me puhuttiin niitä näitä, äijäjuttuja, oikeilla termeillä, ronskeillakin jonkun mielestä. Oltiin vapaat ja ymmärrettiin toisiamme. Viestimme meni jakeluun, siis perille. Tuntui hyvältä!

Sitten mä jotenkin koin, että Jeesus vihjaili mulle meidän välisen rukouksen jäykkyydestä: mikset sä puhu mun kanssa samalla tavalla kuin kaverisi kanssa, vapaasti, ilman muodollisuuksia?

Jeesus ja opetuslapset istuivat varmaan usein porukassa juttelemassa päivän tapahtumista. Eivät he puhuneet munkkilatinaa, vaan ihan omaa murrettaan ja arkisilla sanoilla.

Me ollaan onnistuttu luomaan erityinen rukouskieli, jossa on ihan oma sanastonsa: juhlava, sivistynyt, Raamatunlauseilla koristettu, epäaito, epätodellinen, irti elämän arjesta. Me sanotaan sitä rukoukseksi. Joskus me plärätään rukouskirjaa ja tempaistaan sieltä joku hieno rukouksentapainen. Aamenta päälle ja se oli siinä!

Monesta rukouksesta puuttuu suhde. Ystävä ei puhukaan ystävän kanssa. Rukouskielikin on erikoinen,jopa omituinen. Siinä ei ole elämää, on vain hienoja sanoja.

Mä haluan jutella Jeesuksen kanssa! Kertoa ihan, mistä tahansa, mistä nyt jätkät yleensäkin puhuvat. Tiiäthän! Ilot, surut, kivut, harmittelut, arkiset jutut ja juhlajututkin. Kaikkea maan ja Taivaan väliltä. Jutella niitä näitä, kertoa vitsejä, nauraa tyhmille asioille, itkeäkin välillä. Siis olla niin kuin normaalisti ollaan maailman parhaan kaverin kanssa. Voin sanoa vaikka, oota Jeesus, käyn puskan takana, jatketaan kohta. Olla miehiksi, siis ihmisiksi!

Kuulostaako liian arkiselta? Minulle tuo on vapauttavaa juhlaa. Saan olla oma itteni, en ns arvokas rovasti liperit kaulassa, vaan Heka tai Hessu, joka nauttii Mestarin seurasta.

Ps. Olisin kirjoittanut jonkin asian vieläkin vapaammin, mutta en halunnut loukata niitä lukijoita, joiden mielestä rukous on ihan jotain muuta, jotain sivistyneempää ja juhlallisempaa.

Mutta sen mä vielä sanon, että on niin huikeaa saada olla lähellä Jeesusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.