Ruma ja reilu jätkä

Tuo on kyllä miehelle mannaa kuulla. Älä vaan sano miestä kauniiksi, se loukkaa ja saa miehen tuntemaan itsensä munattomaksi. Kirjaimellisesti! Komeaksi voit sanoa. Se passaa!

Ruma ja reilu! Ja vaikka ei olisikaan tukkijätkä, niin jätkä sanassa on jotain havumetsien alkuvoimaa. Reilut ja rennot tukkijätkäelokuvat ruokkivat suomalaisen miehen sielua, vaikka olisi ikänsä asunut kaupungissa. Miehet tukinuitossa, sumaa purkamassa, laavulla. Se maisema on jo mennyt.

Uitot menivät jo sukupolvia sitten. Metsät jäivät. Ja laavut. Ja nuotiot. Ja puheet, joissa ei sanoja pihtailla. Äijät tarvitsevat tätäkin kokemusta, paluuta johonkin, josta voimaantuneena lähtee mersullaan takaisin ns sivistykseen.

Sivistykseen? Niin, mikä on sitä sivistystä. Luonto ja vapaus ja seura, jossa ei tarvi hienostella, jossa vessana toimii kuusen takunen ja piereskely on sallittua. Bisnes- neuvottelujen jälkeen se on ylellisyyttä. Hetki kaveriporukassa keskellä suomalaista viidakkoa on viiden tähden hotellia parempi.

Voiko uskovaisetkin jätkät kokea tuota metsäläisyyttä. Mitä parhaiten, sillä silloin porukasta puuttuu viinakset ja kännäämiset. Itse asiassa juuri uskovien äijien pitäisi viettää joskus viikonloppua Luojan luonnossa. Siellä voi hyvin purkaa sielunsa ja elämänsä paineita. Puhua asiat suomeksi, ei uskonnollisella murteella ja nuotilla. Jumala on yllättävän lähellä juuri oman luontonsa keskellä. Siinä on ripaus Jeesuksen ja opetuslasten iltanuotiota.

Ruma ja reilu jätkä! Se vapauttaa olemaan aidosti sellainen kuin on. Rimaa ei ole. On vain mies sellaisenaan, Luojan luomana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.