Pannullinen kahvia Jeesuksen kanssa

Kahvia on tylsää juoda yksin. Lehden lukeminen kahvin kanssa on hankalaa: kahvi jäähtyy ja käsiä ei ole tarpeeksi lehden pläräämiseen ja kahvikupin pitämiseen. Lisäksi pöytä on aivan liian pieni. Hankalaa anyway!

Oletko kokeillut juoda kahvia Jeesuksen kanssa?

– Jeesus ei juo kahvia
– Kahvi on myrkkyä, siis melkein syntiä
– Mitä hömppää tuo on
– Nyt menee liian pitkälle; kahvi ja Jeesus eivät kuulu yhteen
– Jollain on mopo karannut
– Jotain rajaa
– Viikon vitsi
– Ylihengellisyyttä pahimmillaan
– ja niin edelleen

Hohhoijakkaa, sanon minä. Minusta tuo on loistava idea, varsinkin jos olet yksin ja kaipaat kahviseuraa. Ja lisäksi olen ihan tosissani. Tämä ei ole vitsi.

Jeesus ei ole minulle vitsi, vaikka voin Hänen kanssaan laukoa vitsejäkin. Ei ole aihetta, mistä en voisi Hänen kanssaan jutella. Sano sitä vaikka rukoukseksi, minä sanon keskusteluksi ja jutteluksi parhaan kaverin kanssa.

En alenna rimaa! En aliarvosta Herraani. Rakastan Häntä. RAKASTAN HÄNTÄ! Kuulithan! Haluan nähdä itseni Jeesuksen ja opstuslasten kanssa Jordanin rannalla paistamassa kalaa iltanuotiolla. Johannes on jo nukahtanut Jeesuksen rintaa vasten ja me muut käymme läpi päivän ihmeitä.

Tätä tässä kahvijutussa ajan takaa! Istumme Herran kanssa kahvipöytään ja alamme jutella. Siis rukoilla, sanoisi taas joku. Minä taaskin sanon, jutella. Jaan ilojani ja huoliani, surujakin. Kerron rehellisesti tunteeni oikeilla sanoilla, jopa sellaisilla, joita en voi tähän julkikirjoittaa.

Kahvia ja äijäkieltä! Jakamista! Kuuntelua! Yhteyttä! Ystävyyttä! Arkista höpöttelyä! Huumoria! Itkua!
Tunteita, joita ei voi jakaa kenenkään muun kanssa niin aidosti ja rehellisesti kuin Jeesuksen kanssa. Eikä se ole yksinpuhelua haamulle. Jeesus on luvannut olla joka päivä kanssamme. Kahvikeskustelussa Hänkin on läsnä ja puhuu meille.

Pannullinen siinä saattaa mennä hurahtaa, mutta jokainen sekuntti ja ryystäys on puhdasta ja aitoa kultaa. Taivashetki maan päällä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.