Älä jää monttuun

Nouse ylös, jos vain voit. Tai anna kaverin nostaa. Montussa on kurja olla ja sinne voi kuolla. Välillä putoamme HENKISEEN MONTTUUN. Se vasta on kurja paikka, josta on päästävä joutuin ylös ja ulos vapauteen. Tsemppaaminen voi auttaa. Hyvän kaverin tuki on korvaamaton.

Jokaisella tulisi olla sellainen kaveri, jonka kanssa voi jakaa monttuasiat jo ennen kuin putoaa siihen monttuun ja viimeistään silloin, kun on putoamaisillaan tai jo pudonnut. Hyvän kaverin kanssa voi puhua asiaa ja jopa ihan vaan ”jauhaa paskaa”, mikä saattaa olla hyvinkin terapeuttista.

Yksinäisiä ihmisiä on nyt liikaa. Ikäihmisiä, mutta myös nuoria…ja kaiken ikäisiä. Kuka ne löytää? Kuka heittää pelastusköyden, ennen kuin yksinäinen tarttuu hirttoköyteen? Tässä on haastetta ajallemme, jossa kiire ja yksinäisyys lyöttäytyvät helposti seuralaiseksi.

Entä Se Jeesus?

Niin, Jeesus! Uskonnollinen kipsijeesus, hyvä paimen lammas sylissä- patsas ei kyllä paljon auta. Se katsoo autuaasti kauas etäisyyteen. Kipsijeesus ei kuule itkuasi, eikä avun tarvettasi. Unohda kuvat ja kipsit!

Mutta on olemassa elävä Jeesus, joka on luvannut olla omiensa kanssa joka päivä. Väitän, että Hän on omiensa kanssa myös joka montussa. Kokemusta on! Hän omalla huikealla tavallaan nostaa ylös. Välillä Hän antaa uutta näkökykyä tilanteeseen ja raivaa henkisen montun pois mielestä. Välillä Hän lähettää jonkun ihmisen tueksi ja turvaksi. Pulaan Hän ei sinua jätä.

Tartu ojennettuun käteen! Siinä kädessä näet arvet. Hän on haavoitettu meidän tähtemme. Hänen haavojensa hinnalla meidät on parannettu. Nostettu montusta vapauteen ja iloon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.