Miksi Suomi olet levoton

Miksi olet niin hiljainen, usein jopa alakuloinen. Miksi mekankolia kuuluu lauluistasi? Miksi niin monet lähtevät oman käden kautta pois liian aikaisin? Miksi sinä, jolla on rikas maa, laulat: on maamme köyhä, siksi jää? Miksi virtesi soivat raskaita säveliä maan vaivaisesta mato- matkamiehestä?

Suomen itsemurhatilastot huutavat apua. Muuten ollaan hiljaa. Hiljaa metrossa, bussissa, naapureiden kanssa, kirkossa. Niin kirkossakin istumme hiljaa ja arvokkaasti, mustanharmaan juhlallisesti. Missä ilo? Kanssakäyminen ihmisten kanssa?

Olemme vapaa maa poliittisesti, mutta emme henkisesti! Mitä muut meistä ajattelevat? Se on tärkeää tietää. Rakastavatko ruotsalaiset meitä? Entä venäläiset, vihaavatko he meitä? Meitä vainoavat omat mielikuvamme, omat luulomme. Piilopirtti on jäänyt meihin asumaan, vaikka muuten asuisimme keskellä ruuhkaisinta Helsinkiä.

Viihdymme yksin. Saunan lauteilla on pyhä paikka, siellä ollaan yksin kukin omien ajatusten kanssa. Samoin ratikassa, ruuhkametrossa, kassajonossa. Etsimme istuinpaikan, jossa saa olla yksin ja tuijottaa ikkunasta samaa maisemaa tuhannen kerran.

Syrjäsilmin katsomme, kukahan tuokin luulee olevansa. Kateus ja epäluulo kalvavat mieliä. Vertailu on tuttua juttua. Jos menestyt, älä kerro muille. Älä leuhki!

Voiko tämä muuttua? Uskon, että voi! Mutta se vaatii vapautumista. Uskokin voi olla avuksi. Kun ihminen löytää Jeesuksen, jolle ihan kaikki ei olekaan syntiä, jonka kanssa saa nauraa ja iloita, jonka kirkossa on ilon ilmapiiri, ja saarnaankin mahtuu niin vakavaa asiaa kuin huumoria. Vapaus on valtava lahja. Vapaus omista luuloista ja ennakkoluuloista tuo huikeasti lisää voimia.

Väitän, että Raamatun Jeesuksen läsnäolo vapauttaa hyvään itsetuntoon ja aitoon yhteiselämään. Vapaus tuo voimia elää ihmisenä ihmisten kanssa. Vapaus ja ilo Herrassa vie terveen itsetunnon kasvuun.

Miksi Suomi olet levoton?
Vielä turvas Jumalassa on!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.