Luopukaa uskonnosta, liittykää Jeesukseen

Uskonto on edelleen oopiumia kansalle. Se rauhoittaa, mutta pitää erossa Jeesuksesta. Uskonnon yhteisöllisyys antaa väliaikaisia voimia vain tähän elämään, mutta ei tuo pelastusvarmuutta haudan tuolle puolelle. Uskonnolliset menot koskettavat toki tunnemaailmaa, mutta suhde Jeesukseen jää olemattomaksi. Tuota suhdetta ei välttämättä edes tarvita, koska uskonnolliset tunteet ovat monelle sopivan riittäviä, eivätkä sido mihinkään tai kehenkään.

Aikamme henkisyys sanoo, että kaikki jumalat ovat samalla viivalla ja jokainen tulee uskollaan/uskonnollaan autuaaksi. Jeesus mahtuu hyvin porukkaan, kunhan ei erotu ainoaksi tieksi, totuudeksi ja elämäksi. Jeesuksen vuorisaarnaa arvostetaan, mutta Golgatan veri, tyhjä hauta ja Pyhän Hengen valtaamat opetuslapset ovat liikaa.

Uskonnollisuus ja uushenkisyys eivät ole mihinkään katoamassa. Päinvastoin! Ihminen kehittelee koko ajan uusia uskonnon muotoja ja niihin sopivia jumalia. Uskonnollisuuden henki rakastaa komeita menoja, juhlavia kulkueita, näyttäviä esityksiä, traditioita. Uskonnollinen näytelmä sopii harmaan arjen keskelle, kunhan Jeesus huomaa jäädä kulisseihin ja puvustamoon, eikä työnny ihmisen arkeen.

Uskovat, hypätkää uskonnon muoti- ja muotomenoista seuraamaan elävää Jeesusta. Sitoutukaa Häneen niin kuin morsian sulhaseen odottaen häitä. Silloin uskosta tulee koko elämää, sen juhlaa ja arkea ja ikuisuutta kantava voima. Uskosta näet tulee elävä suhde, rakkaussuhde Jeesuksen ja uskovan, kihlaparin välille.

Ja jätkät hei, tää suhde Jeesukseen on ihan eri tasolla kuin seksuaalisuhde maailmassa naisen kanssa. Paraskin avioliitto kalpenee sen ikuisen liiton kanssa, joka uskovan ja Jeesuksen välille syntyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.