Pussaa minut eloon!

Ei 2v Maxin, lapsenlapseni tarvitse kerjätä: ota syliin! Minä kaappaan hänet syliini ja rutistan ja saatan vielä pussata poskelle. Hänellä on etuajo- oikeus! Ja minä olen vain ihminen, isä ja isoisä.

Kuinka paljon enemmän Jumala, Isämme rakastaakaan meitä! Mitä Jeesus teki ja opetti, kaikki se julisti Isän rakkautta. Jeesuksen kosketuksessa välittyi Isän parantava, sylintäyteinen rakkaus, suudelma.

Kun meidät kutsutaan tekemään samoja tekoja kuin Jeesus, silloin meidät kutsutaan ottamaan toiset syliimme. Rakkaudessa on parantava kosketus. Tätä, juuri tätä kosketusallerginen yhteiskuntamme tarvitsee. Ja kaipaa, vaikka se ei sanokaan sitä ääneen.

Steriili maailma on hygieenisen kova ja kylmä. Käsipäivää voi sanoa. Halausten kanssa saa jo olla varovainen. Suuteleminen ei tule kuuloonkaan!

Mille historian lehdelle ovat pyhät suudelmat jääneet? Pyhä pussaus? Mitä sekin tarkoittaa? Näitä kysymyksiä ei tehdä siellä, missä on luonnollista ystävyyden läheisyyttä. Suutelemisesta on tehty seksuaalista. Maailma kylmenee ja liian moni asia tulkitaan väärin. Ihmisen kosketusta pelätään.

Onko paluuta fyysiseen läheisyyteen, joka on turvallista, hoitavaa ja siunaavaa? Se riippuu meistä itsestämme. Me itse annamme mallia ja viestitämme sitä eleillämme eteenpäin.

”Katsokaa, kuinka he rakastavat toisiaan!” Rakkaus näkyy ja kuuluu kauas. Seurakunta, uskovat! Me voimme mallintaa, mitä rakkaudellisuus ja yhteys ovat käytännössä.

Me voimme olla Jumalan huulten kosketuspinta ihmiselle, joka kaipaa läheisyyttä ja kuiskaa: ota syliin, pussaa minut eloon!

2 kommenttia artikkelissa “Pussaa minut eloon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.