Pirunkusema

Luit oikein, pirunkusema, ei lappilaisten poronkusema. Sen poronkuseman kanssa tulee toimeen, sehän on vain matkan pituus. Ja poro sarvineen on hieno eläin. Pirunkusema on ihan jotain muuta. Piru sarvineen ei ole hieno. Annas kun selitän.

Poro mennä jolkuttaa ja sinä istut ahkiossa. Nautit kyydistä ja maisemista. Istut lämpimien taljojen välissä. Nautit tuntureista ja kevätauringosta. Tämä on elämää! Luoja on lähellä ja taivas on kirkas.

Niin, Luoja ja Taivas. Ne koskettavat sieluasi ja koko olemustasi. Et olekaan yksin. Koet, että Herra itse on vieressä, samassa ahkiossa. Hän nauttii sinusta ja sinä Hänestä. Juttelette. Niitä näitä. Henkisiä, hengellisiä, maallisia. Ette oikeastaan erottele noita toisistaan, ne kuuluvat samaan, elämän kokonaisuuteen. Jumalan hyvä läsnäolo saa sinut avautumaan iloista ja suruista.

Monta poronkusemaa ajatte yhdessä. Itsekin poikkeat välillä vaivaiskoivun juurella. Ja matka joutuu, juttu luistaa. Arjen ja pyhän jutut ihanasti sekaisin. Joku sanoisi sitä rukoukseksi. Mutta sehän on kahden läheisen ystävän jutustelua kaikesta maan ja Taivaan välillä. Yhteyttä, ystävyyttä, läheisyyttä.

Pirunkusema vaanii matkalaisia. Se haluaa hankaluuksia. Nykyään sanottaisiin, että se haluaa kusettaa tai jopa kusta jaloillesi. Ikävä ilmaisu, mutta kuvaa sen ikävää luonnetta. Kun se lähestyy ja yrittää tulla kimppuusi, mitä teet? Kanssasi on itse Jeesus, Herra, Immanuel, Voittaja. Sinä osoitat Häntä ja sanot selvästi: saatana, suksi suohon Jeesuksen nimessä!

No eikös se kanssasi oleva Herra itse voisi sen sanoa? Jostain syystä Hän antoi sen nimenkäytön vallan sinulle, Hän on kanssasi ja sinussa. Toimitte yhdessä. Et sinä siis toimi yksin, vaan te yhdessä. Ja kun sinä opit tämän, niin samalla piruparka saa muistutuksen: ihminen, jota se aikojen alussa petkutti, onkin nyt nostettu takaisin alkuperäiseen asemaansa ja toimii jumalallisella auktoriteetilla.

Poronkuseman matka joutuu. Pirunkusemat on voitettu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.