Sinkun seksi

Onko sinkullakin seksiä? Ei kai ainakaan uskovalla sinkulla ole seksiä! Eikös se usko ole niin koko sinkun elämää kattava, ettei ole aikaa edes ajatella seksiä. Onko tässä taas tabu, josta kukaan ei kehtaa puhua puolta sanaa? No, minullahan ei ole mitään menetettävää. Neljän lapsen isä ja viiden lapsen isoisä. Paraskin asiantuntija!?

Sinkut on ihmisiä. Heillä on toimivat sukupuolielimet. Tietysti! Mutta niitä vaan ei saa tai voi käyttää, niitä elimiä. Anteeksi, sanan ”elimet” käyttö tuntuu niin steriilin tekniseltä, mutta ymmärrät, mitä tarkoitan. Ne siis on tunteineen kaikkineen, ei ne ole pudonneet matkalla mihinkään.

Sinkuilla on seksuaalisia tunteita. Tietysti! Ja nuo tunteet ovat VOIMAKKAITA niin yksinäisillä kuin avioliitossa olevilla. Niitä ei voi kieltää, ellei ole saanut siihen Jumalalta erityistä naimattomuuden armoitusta. Nuo tunteet ovat elämää ylläpitävä voima. Ne ovat elämän himo, olkoonkin että himo- sanalla väärinkäytettynä on hyvin kielteinen lataus.

Miten sinkku tulee toimeen noiden tunteittensa kanssa? Varsinkin uskovainen sinkku, jonka moraaliarvot ovat hyvin korkealla. Auttaako rukous? Varmasti! Mutta en lähtisi hengellistämään näin herkkää asiaa. Luja luonne voi olla avuksi, mutta sekään ei laukaise kaikkien kohdalla tätä väkevää voimaa.
Esiaviollinen suhde tai porno ei voi olla se ratkaisu.

Mitä jää!

Ahdistusta. Syyllistämistä. Syyllisyyttä. Häpeää. Erakoitumista. Tukahdutettuja tunteita. Taistelua. Epäonnistumista. Yrityksen ja erehdysten kierrettä. Näitä kaikkia ja paljon muuta jopa pahempaa, jos ykskantaan sanotaan sinkulle: olet valinnut osasi, ei seksiä missään muodossa, ei ajatuksissa, eikä ainakaan ITSETYYDYTYKSESSÄ!

What would Jesus do or say? Kuinkahan ykskantaan Jeesus tämän sanoisi? Muista, Hän oli sinkku. Ja Hän oli kaikessa kiusattu kuten mekin, kuitenkin ilman syntiä. Jumalan luoma, maailman luonnollisin tunne oli Hänelle tuttu. Näin uskon. Muistapa vaan Kaanaan häitä!

Ymmärtäisikö Hän? Voiko Hänelle puhua näin arasta kysymyksestä?

Voi ja Hän ymmärtää! Ja uskon Hänen toivovan, että Hänen seurakuntansa myös alkaa puhua itsetyydytyksestä oikeilla termeillä ja tunteilla! Moni pystyy elämään täysin ilman mitään seksiä. Hyvä. Onnittelen sinua! Pääset vähällä. Mutta älä tuomitse sitä, joka painii tämän asian kanssa halki koko elämän. On oltava rehellinen. Minulla ei ole varaa syyllistää ketään tässä asiassa. Syyllistämisessä voidaan saada juuri päinvastaista aikaan: seksi muhii olemuksessa kaiken aikaa.

Puhukaa asiasta, mutta puhukaa niiden kanssa, joihin voitte luottaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.