Selibaatin kaavun alla seisoo

Otsikko ei ole rivo, se on realismia. Ollaan rehellisiä. Ihmistä ei ole luotu selibaattiin, naimattomuuteen. Tarvitaan erityinen armoitus, että voi elää yksin. Useimmille se on mahdotonta. Miehen erektio ei piittaa kaavuista eikä kaavoista. On syytä katsoa historian karua totuutta silmiin. Katolisen kirkon selibaatissa elävien pappien kaavun alla seisoo erektio. Eikä tarvi katsoa vain siihen suuntaan. Lähempääkin löytyy ikäviä esimerkkejä: suomalaisten matkasaarnaajien joukosta.

Viime aikoina on viimeinkin herätty puhumaan kipeästä asiasta eli hurskaitten julistajien syrjähypyistä. Kärsijöinä ovat viattomat tytöt, naiset ja viattomat, aviottomat tai abortoidut lapset. Tuon kivun määrää ei kukaan pysty mittaamaan. Asian ottaminen esille saattaa muuttaa tilannetta, mutta kipu jää.

No, tuohan on mennyttä historiaa. Kunpa olisikin! Seksuaalisuus ei ole koskaan historiaa. Selibaatin kaavun alla elin elää yhä. Uhrit ovat yhä olemassa. Onneksi asiasta on alettu puhua hurskastelematta ja ottaa esille koko karussa alastomuudessaan.

Eikö mies siis pysty hillitsemään himojaan? Näköjään ei! Kovaan kysymykseen kova vastaus. Mutta koska mm katolinen kirkko herää vastuuseen, ettei historia ei enää toistaisi itseään. Ja koska kotimaiset uskonmarkkinat ottavat esille asian tulenarkaisuuden. Koskeehan tämä kaikkia matkustelevia saarnamiehiä, poliitikkoja, esiintyjiä. Oikeastaan kaikkia meitä miehiä, sinua ja minua. Mies on mies matkoillakin ja tarvitsee itsehillintää.

Moraaliin on pakko kiinnittää huomiota. Ja se alkaa asioitten rehellisestä puhumisesta. Siksi tämäkin blogi. Ikävistä asioista on puhuttava. Seksin siunaus ei saa muuttua kiroukseksi. Kaikki asiat eivät puhumalla ratkea, mutta jos edes päästäisiin rehelliseen alkuun.

Väliaikainen selibaatti on yksi ratkaisu. Elinikäisenä keinona onnistuu hyvin harvoille. Kohdataan tämäkin totuus arkisen realistisesti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.