Hyi, helvetti

Huomaa pilkun paikka! ”Hyi helvetti” on voimasana. Hyi, helvetti on teema, joka puhuu aiheesta ”julistus ilman helvettiä”. Milloin viimeksi kuulit saarnattavsn helvetistä? Tai synnistä?

Hyi, helvetti! Inhottava aihe. Suorastaan pelottava. Siitä ei pidä puhua, sillä se suotta pelottaa kuulijoita. Eikös me kaikki lopulta päästä jonninmoiseen Taivaaseen. Ei sitä ikuista helvettiä ole olemassa, väitetään.

Kuolleet siunataan lepoon: RIP- lepää rauhassa! Mitä sillä sitten tarkoitetaankin, on kyllä epäselvää. Ehkä ikuista lepoa ystävien kanssa jossain. Siinähän tulee makuuhaavoja!

Enkeleitä siellä kuuluu olevan pilvin pimein. Ehkäpä kuolleetkin on siellä enkeleinä enkelikuorossa laulamassa ikuisesti. Mietipä tätä kielikuvaa! Pitkät on biisit.

Tuossa RIP enkelitaivaassa ei ole Jeesusta! Tai ainakaan Hänestä ei ole useinkaan mitään mainintaa. Ikuinen lepo ja rauha kavereitten kanssa on vienyt paikan Jeesukselta.

Ja tässä se jutun ydin onkin: paikka ilman Jeesusta ei ole Taivas, vaan helvetti. Hyi, helvetti! Hyi, ei sinne! Hyi meitä, jos julistamme ikuista elämää ilman uskon yhteyttä Jeesukseen. Ja tuo yhteys alkaa jo täällä maitten päällä ja jatkuu iäti Taivaassa. Jeesus on Taivaassa. Sinne ovat Häneen uskovat matkalla. He ovat saaneet syntinsä anteeksi, tulleet uskoon ja lähteneet seuraamaan Jeesusta. Taivaassa uskovat juhlivat Herransa kanssa, ollaan hääaterialla, riemuitaan, varmaan tanssitaankin. Ikuisuus on aktiivista elämää Jeesuksen ja Hänen omiensa seurassa.

Helvetti on varattu saatanalle ja sen joukoille ja ikävä kyllä myös niille, jotka eivät kutsusta huolimatta ole ottaneet Jeesusta vastaan syntiensä sovittajana.

Hyi meitä, jos me julistamme lepää rauhassa- sanomaa ilman Jeesusta ja kääntymystä Hänen puoleensa. Synti ja epäusko ovat helvetin vakavia asioita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.