Älä mene alasti töihin

Ei kukaan mene, ei edes pornonäyttelijät. Jotain rotia! Myönnän, otsikko on tahallaan raflaava. Et sinä lukisi koko juttua, jos otsikkona olisi vaikka ”Peitelty minuus”. Ja kuitenkin juuri tästä on blogissani kysymys. Henkis- psyykkinen alastomuus voi olla pahempaa kuin fyysinen. Saunassakin näytämme sukukalleutemme, mutta emme kalleinta sisinpäämme. Älyämme sentään sen turvata!

Persoonamme ei kestä, jos levitämme ajatusmaailmamme salaisuudet kaikkien pällisteltäväksi. On mielipiteitä, jotka voi pantata sopivampaa hetkeä varten. On henkilökohtaisia tunteita, jotka kuuluvat vain itselle. On omia salaisuuksia, jotka eivät kestä päivänvaloa. Enkä usko, että on viisasta kakistaa suustaan kaikkien kuullen, että ootte kaikki ihan hulluja.

”Nyt sitten kaikki avaavat sisäiset tunteensa ja purkavat mielensä kaikkien kuullen ihan rehellisesti ja näin saamme työyhteisömme ilmapiirin ihanaan toimintakuntoon!” Tämä on mitä pöhköintä työnohjausta ja myrkyttää työilmaston lopullisesti. Avoimuus tiettyyn rajaan asti ja se aidon rehellisesti, se on realismia.

”Ja sitten selän takana ei kukaan puhu pahaa toisistaan!” Tämä hurskas toive ei myöskään toteudu. Meidän on vaan alistuttava siihen todellisuuteen, että selän takana kuitenkin joku puhuu. Minä itsekin puhun.

Olla itselleen rehellinen on sitä, että myöntää elämän ja ihmissuhteiden kovat faktat. Elämme omiemme ja toistemme salaisuuksien viidakossa. Ei pidä päästää suustaan ihan kaikkea, mitä ajatusmaailman sylki siihen tuo. Mutta sen, minkä sanoo ääneen, sen on oltava totta!

Älä mene alasti töihin! Pukeudu kohteliaisuuteen ja arvostukseen muita kohtaan ja itseäsi kohtaan. Suojele sisimpääsi, se on liian kallista antaa muiden revittäväksi.

Sopivan turvallisesti peitelty minuus suojaa sinua ja ihmisiä ympärilläsi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.