Metsä ei lähde miehestä

Mies palaa metsään. Mies kaipaa metsää. Metsämies, vaikka asuu kaupungissa. Kerrostalon mukavuudesta on mukava palata metsän luonnolliseen yksinkertaisuuteen edes vähäksi aikaa.

Mikä ihmeen juttu tää on? Entä naiset? Emmä tiedä, kun en ole nainen. Käyhän ne marjassa siellä metsässä. Mutta metsämies on vähän eri juttu. Tää voi olla ihan syväkin psyykkinen totuus. Tai sitten ei. Mutta pohdinpa lisää:

Armeijan metsäkeikat eivät välttämättä olleet aina mukavia ja teki hyvää päästä sotkun munkkikahveille. Mutta siellä metsässä me jätkät opimme yhteiselämää samoissa teltoissa ja samoilla riu’uilla. Hienostelulla ei ollut sinne asiaa. Moni palaa muistoissaan juuri noille keikoille.

Siinä metsäläisyydessä viehättää elämän aitous ja yksinkertaisuus. Kyllä me äijät sivistyssanoja osaamme, mutta emme me käy pissillä tai kakilla, vaan kusella ja paskalla. Ja kun harmittaa, silloin vituttaa. Siinä meidän sivistyssanastoamme!

Minulla on kokemuksia työkeikoilta, jolloin majoitus usein on hienossa hotellissa. Yksin! Se on tylsää. Loistohotellin hienoudessa ja kylmyydessä käväiset nukkumassa silmät kiinni. Mitä järkeä! Mieluummin viettäisin yöni metsäkämpän lattialla kavereitten seurassa. Saa jutella suunsa ja sydämensä puhtaaksi, piereskely ei haittaa ja voi torkahtaa syvään uneen. Aamulla jätkät urputtaa toisten kuorsaamisesta. Se kuuluu rituaaleihin! Se on elämää!

Entä uskovaiset jätkät? Miten niin, entä? Nekin on miehiä, niilläkin on miehen mitat ja metsät. Ellei sitten ole uskonnollisen teeskentelyn ja hienostelun uhri. Mutta senkin voi metsässä karistaa mielestään pois. Jumala on metsän Luoja. Hän on metsässäkin kuin kotonaan. Jos mies on uskossa, niin Hän on miehen aidossa metsäläisyydessä kuin kotonaan.

Jeesus ja opetuslapset olivat miehiä. Missähän ne matkoillaan majailivat? Ei ainakaan hotelleissa. Mistä ja miten puhuivat? Miten jätkät käyttäytyivät? Muista, ne oli raavaita kalastajia, ei seminaarin käyneitä teologian tohtoreita. Kävivät varmaan tarpeillaan puskan takana pienet lapiot mukanaan Mooseksen kirjojen ohjeitten mukaan. Ei näistä tarvi Raamatussa kirjoittaa, nehän ovat osa arkielämää, hyvinkin oleellinen osa.

Juutalaiset rabbit kiittävät Jumalaa siitä, että ovat miehiä. Niin minäkin!
Mutta arvon naiset, jos satuitte lukemaan tämän blogin, niin kiittäkää Herraa, että olette naisia. Me miehet olemme teistä iloisia ja kiitollisia!

Back to the nature, takaisin luontoon! Ja luonnolliseen elämään Herran kanssa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.