Yksinäisyyden helvetti

Saatana tarjoilee meille omaa mielipidettään Jumalasta. Se maalaa eteemme Jumalan, joka on steriili mysteerio, salaperäinen, outo ja etäinen. Saatana vihaa läheisyyttä, avoimuutta ja ylipäätään suhdetta, jossa on rakkautta. Ja me olemme ostaneet tuon kuvan. Hintana on sielumme kolkonkylmä yksinäisyys.

Jumalan yhteydestä erotettu Saatana haluaa vetää meidät kanssaan samaan paskaan, irti Jumalasta, rakkauden yhteydestä ja samalla irti toisistamme, yksinäisyyden helvettiin, jossa jokainen itkee yksin omaa tuskaansa.

Tuttua? Kyllä, liian monelle, liian usein ja liian tuskallisesti. Ihminen voi kuolla yksinäisyyteen, yksin.

Aadamille luotiin kaveri. Yhteyden huipennuksesta syntyi lisää ihmisiä, lisää yhteyttä. Ja tavoitteena olikin täyttää maailma ihmisillä ja yhteydellä. Aadam ja Eeva eivät kehittäneet yksinäisyyden kondomia.

Yhteyttä on toki monella tasolla, intiimistä viralliseen, mutta ihminen tarvitsee yhteyttä. Yksinäisyys tuhoaa ihmisyyden. Toki on tarvetta olla välillä täysin yksinkin, mutta se ei voi, eikä saa olla normaali olotila. Maailma ei ole eristysselli.

Me tarvitsemme syliä, halausta, juttuseuraa, erilaisia ja eritasoisia kontaktipintoja. Hyvä seurakunta tarjoaa hoitavaa yhteyttä, jossa toimii yhteys ylöspäin Jumalaan ja sivullepäin ihmisiin. Uskovien yhteys on parhaimmillaan juuri tätä. Herkimmillään se on halaavaa, jopa suutelevaa läheisyyttä. Silloin sielujen luottamustaso on korkea.

Toivoisin jokaisen kokevan tätä elossapitävää yhteyttä, jossa koko ihminen lepää ja hengittää vapauden happea. Jokaisella on myös oma vastuu yhteyden hoitamisessa niin Jumalan kuin ihmisten suhteen. Jeesus antaa meille hyvän esikuvan. Hän onkin tiemme yhteyteen, pois steriilistä kylmyydestä sisälle Jumalan perheväen lämpöön.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.