Poliisiopisto ja uskovien katu- uskottavuus

Tänään se taas tulee. Se Poliisiopisto. Telkasta. Ties kuinka monennen kerran. Ja minä aion katsoa sen. Ties kuinka monennen kerran. Ja nauttia!

ET KAI!
Ei sovi uskovaiselle.
Rumaa kieltä.
Tappelua.
Kaksimielisyyksiä.
Jumalasta ei sanaakaan.

– Ja sinäkin, muka rovasti, vahtaat sitä uudelleen ja uudelleen. En olisi uskonut. Ja jos katsotkin, onko juuri pakko kuuluttaa se muille. Uskottavuus menee! Tajuatko, USKOTTAVUUS!

Uskovan uskottavuus? Puhutko uskottavuudesta uskovien silmissä? Vai katu- uskottavuudesta? Vai peräti uskottavuudesta Jumalan edessä?

Minäpä kerron, mikä koukuttaa katsomaan Poliisiopisto- elokuvia uudelleen ja uudelleen. Kyllähän minä tajuan, ettei se kieli ole pyhäkoululasten kieltä, eikä munkkilatinaa. Kaksimielisyydet ja tappelut ovat osa noiden elokuvien sisältöä ja genreä.

Mutta se juttu, joka minua niissä innostaa, sen voi tiivistää sanoihin ”kaveria ei jätetä”. Tuossa elokuvassa näytetään loistavasti, miten ystävyys, kaveruus toimii. Samalla tuodaan selvästi esiin, että niljakas kierous ja kateus häviää. Se niljakkuus tehdään suorastaan naurunalaiseksi.

Poliisopiston tyypit eivät todellakaan ole hurskaita kirkkokuorolaisia. Mieluummin härskejä katuihmisiä. He ovat katu- uskottavia! He pitävät oikeudenmukaisuutta yllä. He pitävät toistensa puolia, varmistavat toistensa selustan.

Tää on se juttu. Tää innostaa. Tää on esikuvallista. Tässä on meillä uskovilla tsemppaamisen paikka. Katu- uskottava evankeliumi ja uskovien yhteys! Uskovat tunnistetaan siitä, että he rakastavat toisiaan, pitävät toistensa puolia, tukevat ja rohkaisevat toisiaan. Keskinäinen rakkautemme vetää ihmisiä seurakuntaan ja Jumalan yhteyteen.

Katso Poliisiopiston kavereiden keskinäistä yhteyttä. Siinä on jotain opittavaa meillä. Kaveria ei jätetä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.