Saatanan tunarit

Taisipa olla pres.Kekkonen, joka tätä ilmaisua käytti suivaantuessaan. Harvemmin noita sanoja tänään kuulee, mutta ne pulpahtivat jostain syystä mieleeni. Tunarit munaavat mätiä munia, mokaavat ja hutiloivat.

Itse saatana on päätunari! Se sählää maailmassa, minkä kerkiää, tehdäkseen tyhjäksi Jumalan hyvät teot: se varastaa, tappaa ja tuhoaa…ja valehtelee, vääristää totuutta.

Saatana rakastaa uskonnollisuutta. Komeat, uskonnolliset muotomenot on sille mieleen ja se osaa ne liturgiat, olihan se alunperin taivaallinen ylistyksen johtaja. Muotomenoja ilman Jeesusta. Komeutta ja koreutta ilman Pyhän Hengen läsnäoloa. Kulkueita ilman Taivaan sotajoukkoa. Elämää ilman ihmeitä. Näitä riittää.

Mökin muija rukoilee tuvassaan ja hörppii kahvia rukoillen ja Jeesusta kiitellen. Ukko ristii kätensä ja siunaa perhekuntansa Jeesuksen nimessä. Kiireinen virkamies ajaa töihin volkkarillaan ja rukoilee autossa johdatusta päivän kuvioihin. Opettaja syö puuronsa, vilaisee lukujärjestykseen ja huokaisee oppilaittensa puolesta. Evankelista virittää kitaraansa ja valmistautuu julistamaan Jeesusta. Näitä tällaisia rukoilijoita on muitakin ja paljon. Kiitos Herralle!

Sinäkin olet se rukoilija! Et sinä muuten lukisi tätä blogia. Ja vaikka et ehkä olisikaan, niin kuitenkin jokin vetää sinua Jumalan puoleen. Se jokin on se kaipaus, joka ihmisen sydämessä on elävän Jumalan lähelle. Siis ELÄVÄN JUMALAN, ei muodollisten menojen. Se jokin onkin Joku eli Jumala itse!

Uskonnollisuuden tilalle tulee usko, rakkaussuhde Jeesuksen kanssa, aito kiintymys, elävä yhteys Häneen, joka on luvannut olla omiensa kanssa joka päivä. Siinä sinä hörpit sitä kahvia tai suunnittelet viikon töitä tai mietit tulevaa, siinä Jeesus on kanssasi.

Herra kanssasi, ilosi ja voimasi tänään. Olemme duunareita, emme tunareita! Yhdessä Jeesuksen kanssa teemme tyhjäksi perkeleen, päätunarin tekoja!

Ps. No, entäs ne liturgiset, uskonnolliset kuviot? Nekin saavat uuden sisällön, kun Jeesus saa olla Herra. Ero on siinä, onko Jeesus sydämessä vai onko Hänen tilallaan vain komeita muodollisuuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.