Teurastettu Jeesus

Eikö riitä, että sanoo kauniisti, tapettu Jeesus. Se olisi kuin se kaunis, siloposkinen Jeesus kirkon alttaritaulussa: Jeesus levollisesti ristillä, pieni haava kyljessään. Tätä kuvaa silmät sietäisivät katsoa tunnin kestävän messun ajan.

EI! EI RIITÄ!

Jeesus oli teurastettu, verinen, alaston, hirvittävä näky ”jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät”, kuten Jesaja profetoi (Jes.53:3). Me olemme tehneet Jeesuksesta kiiltokuvan, ihanan tarran Raamatun väliin. Ja tämä kuvaa myös kristillistä elämää, joka usein on kaunista harrastelua kahvikupin ääressä ja siinä pappien kiittelemistä lempeistä sanoista saarnassa.

Teurastettu Jeesus. Ammattitaitoisten sotilaiden ruoskima ja sylkemä. Tuskin ehjää paikkaa iholla. Jumalan Rakkauden ruumiillistuma naulittu kaiken kansan syljettäväksi. Lopulta myös Jumalan hylkäämäksi. Jumala hylkäsi itsensä!

Miksi pitää kirjoittaa näin rajun rumaa tekstiä? Siksi, että se kuvaa Jeesuksen rakkautta meitä kohtaan: näin pitkälle Hän meni! Siksi, että me tajuaisimme meidän syntiemme ansaitseman hinnan. Siksi, että voisimme ottaa vastaan anteeksiantamuksen ja terveyden; Hänen haavainsa hinnalla me olemme parannetut!

Verinen, teurastettu Jeesus muistuttaa syntiemme hirvittävyydestä ja samalla Jumalan armon valtavuudesta. Lue tämä lause uudelleen! Ja vielä kerran!

Teurastettu Jeesus huutaa: älä leiki synnillä, älä leiki armolla, älä pelleile feikkiuskovaa. Jeesus on universumin väkevin Sanoma ja muutosvoima. Hän on Jumalan Sana, joka julistaa sovintoa ja uutta elämää. Hän nousi kuolleista.

Seurakunta herää! Hän tulee Voittajana takaisin. Hyvin pian!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.