Ystävän kanssa voi piereskellä vapaasti

No huhhuh! Onko pakko käyttää alatyylin ilmaisua? Se loukkaa sivistyneitä ihmisiä. Olethan sen sentään rovasti. Ei mitä hyvänsä voi ääneen sanoa!

That is the point! Juuri tää on se juttu. Ystävän lähellä on turvallista olla vapaa. Voit puhua suusi puhtaaksi. Voi kertoa, mikä mieltäsi painaa. Olet vapaa hassuttelemaan. Sun ei tarvi miettiä, mitä sanoja saa ja voi käyttää. Siinä on tilaa, happea, vapautta…ja luottamusta. Niin, luottamusta! Ystävään voit luottaa. Hän ei juorua selkäsi takana. Hän ei häpeä sinua. Et tukehdu hänen rinnallaan. Aivopierut ja muutkin pierut mahtuvat ystävyyteen.

Jos mahdollista, vältä tukahduttavia ihmissuhteita! Älä itse ole tukahduttava! Elossa olemiseen tarvitaan happea!

Etsiydy sinne, missä on happea, tilaa hengittää, lupa olla oma itsensä. Kovassa maailmassa tarvitaan rentouttaviakin hetkiä ja ihmissuhteita. Kyllähän ne ovat harvinaista herkkua, mutta kukin meistä voi itse olla sellainen, happy happi- ihminen.

Joskus mietin Jeesuksen kanssa kulkevaa, monenkirjavaa opetuslasten joukkoa. Ei välttämättä helppo porukka. He jakoivat yöt ja päivät elämän arkea ja juhlaa monta vuotta. Kyllä siihen on täytynyt mahtua monenmoista. He hioituivat yhteen.  Jeesus oli ja on edelleen Taivaallisen hapen lähde, elämän ymmärtäjä, koska Hän itse on Elämä.

Ei ole sellaista juttua, jota et voisi Jeesukselle kertoa. Hänen lisäkseen olisi huikeaa omata myös pari muuta sellaista rinnallakulkijaa.  Tai olla itse sellainen jollekulle toiselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.