Kuka oikein luulet olevasi

Emmä mitään luule, mä tiedän, kuka oon!

Itsetietoisuus on yksi elämän perusarvoja. Se ei ole itseriittoisuutta, vaan tietoisuutta itsestään, omien vahvuuksiensa ja haasteidensa tunnistamista. Se on ensi askel  aitoon itsetuntoon. En käytä sana hyvä itsetunto, sillä hyvä- sana on liian mitäänsanomaton. Aito ihminen on vapaa ja luo ympärilleen vapaan ilmapiirin. Vapaudessa pystyy kehittymään ja kasvamaan.

Tämän askeleen jälkeen ihminen alkaa pitää itsestään. Eikös se ole aika itsekästä pitää itsestään? Ylikorostuneena voipi ollakin! Mutta kun näkee itsensä myönteisessä valossa, niin samassa valossa näkee muutkin ihmiset. Myönteinen minäkuva näkyy ja kuuluu ulospäin. Kielteinen vielä selvemmin. Positiivisuus synnyttää lisää positiivisuutta. Kielteisyys on yksi ihmiskunnan kirouksista.

Mutta kun ihminen on niin syntinen! Kristillisyydessä tätä usein korostetaan. Synti onkin ikävä tosiasia. Syntikurjuus ja kurjasyntisyys tuhoavat Luojan luoman ihmisyyden. En halua korostaa yltiöpositiivisuutta,  joka kieltää taipumuksemme tuohon kurjuuteen. Meidän on kohdattava itsessämme oleva pahuus. Sen kanssa voimme sitten kohdata Jeesuksen lahjoittaman armon. Armo on syntiä suurempi. Kun armo saa meistä otteen, minuutemme alkaa muuttua. Jumalan luoma ihmisyys ja arvokkuus tulevat viheliäisyyden tilalle. Armon Henki alkaa kasvattaa meitä.

Uskova tietää, kuka hän on ja kenen hän on. Hän ei enää luule mitään, hän tietää olevansa Jumalan perheen jäsen. Tietoisuus tästä vahvistaa aitoa persoonaamme. Jumalan armo ei tee ylpeäksi, eikä omahyväiseksi. Armo kruunaa aidon ihmisyytemme.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.