Puhuva Jumala

Kumpi tässä oikein puhuu? Jumala vai ihminen? Vai kumpikin? Keskustelavat, juttelevat, tärkeitä ja niitänäitä.

Rukous on kanssakäymistä. Minä puhun ja Herrakin puhuu, jos saa suunvuoron! Usein käy kuitenkin niin, että minulla on niin paljon asiaa, pyyntöjä ja nimiluetteloita, ettei jää aikaa kuunnella, olisiko Herrallakin jokin asia mielessään. Sääli! Nimittäin Jumalalla on tärkeitä ajatuksia. Hän on puhuva Jumala. Raamattu on Hänen puhettaan. Yksi Jeesuksen nimistä on Jumalan Sana. Sana haluaa myös olla äänessä.

Rukous on parhaimmillaan vuorovaikutusta, keskustelua. Hyvässä suhteessa kumpikin osapuoli saa puheenvuoron. Jumala loi ihmisen kuvakseen, puhuvaksi ja ajattelevaksi kuvakseen. Emme ole patsaita, emme kuvatauluja. Emme myöskään ohjelmoituja robotteja. Olemme Jumalan mestariteos, Hänen lyriikkaansa, puhuvaa taidetta. Rukouksessa taiteilija puhuu luomansa huipputeoksen, ihmisen kanssa. Tämä on huikea etuoikeus muuhun luomakuntaan nähden.

Kun ymmärrämme tämän, tulee rukouksesta erittäin monipuolista kanssakäymistä, elävää kommunikointia Jumalan kanssa. Kommunikointi on kommuunissa, yhdessä elämistä. Jumala ja minä, me olemme kimpassa. Jumalan rukoileva seurakunta on sitten suuri kommuuni, jossa tuetaan toinen toistaan, jaetaan yhteisen matkan ilot ja surut sekä toistemme että Jumalan kanssa. Jeesus, Herramme näytti tässäkin hyvää esimerkkiä ja Hän on Immanuel, Jumala meidän kanssamme.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.