Kohtalon Oikku

Sen kaverin kanssa en tahdo olla missään tekemisissä. Se on oikukas. Sillä ei ole pelisääntöjä tai se rikkoo ne mennen tullen. Se ei ole reilu. Se hymyilee kuin Naantali edessäsi,  mutta kääntyykin ykskaks ja päästää pitkät pierut päin naamaa. Sä et voi koskaan luottaa Oikun lupauksiin.

Tää veijari osaa olla jopa hurskas. Hartaalla naamalla se tarjoaa sulle hengellisiltä kuulostavia neuvoja. Suuri ja arvaamaton Sallimus on sen jumala. Sitä se palvoo. Tämä sallimusjumala sallii yhtäjatoista ihmisten pään menoksi. Ja kaikki muka ihmisten parhaaksi. Kohtalon Oikku ja Sallimus ovatkin kimpassa keskenään. Ihmisille opetetaan arpapeliä, jossa ei ole sääntöjä. Yhdelle arvotaan toista ja toiselle jotain muuta arvaamatonta.

Kohtalon Oikun völjyyn en lähde. Ja varoitan tässä muitakin lähtemästä. Siitä ei mitään hyvää seuraa.

Jumala on. Hänen nimensä on ”Minä Olen”. Hän on sitä, mitä Hänen Sanansa sanoo. Sitä lukemalla opimme tuntemaan Hänet ja Hänen tahtonsa. Ja jotta oikein ymmärtäisimme Häntä, lähetti Hän Sanansa eli Poikansa Jeesuksen maailmaan. Mitä Sana, Jeesus sanoi ja teki, se kaikki näyttää meille tuon Jumalan tahdon.

Hän ei ole sokea sallimus, vaan jalo johdatus. Voimme odottaa, että Hän antaa meille sitä hyvää, mitä Jeesuskin antoi. Ja Jeesus oli, on Vapauttaja, Sovittaja ja Parantaja, elämän ja yltäkylläisyyden jakaja. Jeesus ei johda tuhoon, vaan elämään. Rukous on hengailua, oleilua, seurustelua, liikeneuvottelua tällaisen Jeesuksen kanssa…ja paljon muuta.

Kohtalon Oikun kanssa olemme usein suossa tai matkalla sinne ja jäämme liejuun. Jeesuksen kanssa kuljemme tietä, jonka tavoite on lopulta Taivas, mutta jo matkalla sinne saamme kokea varjelusta ja johdatusta. Eikö Jeesuksen kanssa sitten tapahdu mitään arvaamatonta ja jopa vaikeitakin asioita? Toki! Ero on siinä, että Jeesus on koko ajan kanssamme, rinnallamme ja tukenamme.  Elämän askelmerkit on jo laitettu Raamattuun. Sen kirjan lupaukset ovat todet ja luotettavat. Raamatun pelisäännöt toimivat.

Johdatus ja sokea sallimus ovat eri asioita. Kohtalon Oikku ja Hyvä Paimen Jeesus ovat eri henkilöitä ja niiden tavoitteet ovat täysin erilaiset.

Näkemiin Oikku, emme hymyile kun tavataan!

Ps, lyhyeen blogiin ei mahdu koko totuus, mutta rukoillen Raamattua lukien opit tuntemaan Jeesuksen, joka on täydellinen kuva Jumalasta ja jolla ei myöskään ole mitään tekemistä Kohtalon Oikun kanssa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.