Luther, olisit ollut hiljaa

Blogitaivas

Martti, hyvä veli, miksi olit niin kriittinen? Etkö sen vertaa tajunnut, että kirkko suuttuu. Kannattiko suututtaa aikasi hengelliset ruhtinast mielipiteilläsi? Olisit voinut pitää ne omana tietonasi. Tai jakaa ne kavereillesi oluttuopin ääressä. Sen sijaan naulasit ajatuksesi kirkon oveen kaikkien lukutaitoisten pähkäiltäväksi. Ja mikä savotta siitä syntyikään. Että kannattiko?

Olisit ollut hiljaa, niin olisimme säästyneet monelta riidalta.

Paavali, hyvä mies, miksi lähdit Roomaan asti käännyttämään ihmisiä? Olisit jäänyt sinne Siionin kukkuloille käräjöimään juutalaisten rabbien kanssa. Niillä oli väittelytaito huipussaan, niin kuin sinullakin. Yhdessä olisitte saaneet nauttia retoriikan rikkauksista. Sen sijaan lähdit raitoamaan lähetysmatkoille ympäri Vähä- Aasiaa, Kreikkaa ja Roomaa. Espanjaakin havittelit. Sait mellakoita aikaan. Suuri Efesokin kiehui. Miksi? Kannattiko?

Opetuslapset, miksette jääneet yläsaliin? Tai Galileaan? Loppuivatko kalat järvestä? Eikö vanha, kunnon ammatti enää kiinnostanut? Kuka jäi hommaamaan kalat Kapernaumin torille. Sen sijaan te joukolla riensitte saarnaamaan ympäri Jerusalemia. Ja vielä ksiken maailman kielillä, niin että viesti varmasti leviäisi naapurimaihinkin. Olisitte, hyvät…

View original post 49 more words

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.